Göz Kapağı Estetiği

Image Description
Gözkapağı Estetiğine Neden İhtiyaç Duyulmaktadır?

Göz, insan yüzünde dış dünyayla ilk iletişimin kurulduğu bölgedir. Dış dünyanın bütün unsurlarını biz nasıl gözlerimizle algılamaktaysak, dış dünyadaki unsurlarda bizi ilk olarak gözlerimizle algılamaktadır. Bu bakımdan göz, yüzün en dikkat çeken bölgesini oluşturmaktadır diyebiliriz.

Göz bölgesi, dikkat çekmesinin yanı sıra oldukça hassas niteliktedir. Hem estetik görünüm hem de fonksiyonel işleyiş açısından yüzümüzün hassas bölgesi gözlerde, göz kapağında meydana gelen deformasyonlar kişinin dış görünümünü etkilemekte ve birtakım sorunlar ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Göz kapağı estetiği, çeşitli sebeplerden dolayı göz kapaklarında meydana gelen sarkmaları ortadan kaldırarak, daha genç bir görünüm sağlanmasını amaçlayan uygulamalardır.

Göz kapağı estetiklerinde, göz kapağında meydana gelmiş olan fazla deri, kas ve yağ istenilen oranda ortadan kaldırılarak, göz kapaklarında görme açısını da etkileyecek nitelikte meydana gelen sarkmalar tedavi edilmektedir. Aksi durumlarda ise, göz kapaklarının altında ve üstünde toplanan fazla yağlar, göz kapaklarının üst kısımlarına baskı oluşturmakta ve tam da üst göz kapağının üzerinde torbalar oluşmasına sebep olmaktadır. Fazla yağların toplanması sonucu oluşan sarkmalar, gözlerin etrafında daha yaşlı görünüme sebep olan etkiler meydana gelmesine sebep olmaktadır. Bu sarkmalarla birlikte en temel fonksiyonu görmek olan göz organının, görüş açısı sınırlanmaktadır. Özellikle görme alanımızın üst ve dış kısımlarının sınırlanmasına sebep olan göz kapağı sarkmaları, göz kapağı estetiği uygulamalarıyla ortadan kaldırılabilmekte, görme problemleri azaltılabilmekte ve göz bölgesinde daha genç bir görünüm sağlanabilmektedir.

Özellikle çocuklarda mevcut olan göz kapağı düşüklükleri zamanla göz kapağı tembelliğine sebep olabilmektedir. Bu bakımdan bazı durumlarda göz kapağı düşüklükleri, sadece estetik görünüm olarak değerlendirilmemeli, erken dönemde müdahale sağlanmalıdır.

Göz Kapağı Sarkmalarına Sebep Olan Faktörler Nelerdir?

Göz kapağında kişide şikayete sebep olan unsurlar genel itibariyle şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Genetik faktörler; kişinin göz yapısını meydana getiren doğuştan etki unsurlarıdır. Kişi, genetik olarak taşıdığı unsurlardan dolayı, doğuştan düşük göz kapağına sahip olabilmekte ve bu durum belli bir zaman sonra hem estetik hem de fonksiyonel açıdan sorunlar meydana gelmesine sebep olabilmektedir. Aynı doğrultuda, kişi doğuştan düşük göz kapağına sahip olmayıp, zamanla ciddi sarkmaların meydana gelebileceği göz yapısına ya da göz çevresi cilt yapısına sahip olabilmektedir.

  • Yaşlanma; kişilerde zamanın etkilerinin en dikkat çekici nitelikte kendini gösterdiği noktalar gözlerdir. Zaman içinde pek çok faktörün etkisinin de gerçekleşmesiyle, göz çevresinde bollaşma meydana gelebilmektedir. Göz çevresindeki kasların gevşemesi sonucu meydana gelen bu bollaşma, deride sarkmayı beraberinde getirmektedir. Yaşlanmayla birlikte göz kapaklarında elastikiyet kaybına bağlı olarak gerilme, gerilmeye bağlı olarak kas gevşemesi meydana gelmesi, geçen zamanın etkilerinin net bir şekilde göz bölgesinde kendisini göstermesi anlamına gelmektedir. Yaşlanma kişinin göz çevresinde, daha yorgun ve bitkin bir görünüm oluşmasına sebep olarak, göz kapağı estetiklerine başvurmanın temel faktörünü oluşturmaktadır.
  • Yerçekimi; hassas göz çevresinde sarkmaların ve elastikiyet kayıplarının daha hızlı gerçekleşmesine sebep olan faktördür. Kişide yaşlanma belirtileri oluşmasında en önemli etkiye sahip olan yerçekimi, bütün bir yüz ifadesinde ve özellikle göz çevresinde deformasyona sebep olmaktadır.
  • Sigara ve alkol tüketimi; sağlıksız beslenmenin ve yaşamın temel faktörlerini oluşturmaktadır. Kişide özellikle sigara tüketimi, bütün cilt yapısına ciddi hasar vermekte, bu hasar oldukça hassas olan göz çevresinde daha da fazla meydana gelmektedir. Bu en temel zararlı alışkanlıklar, kişinin vücudunda ve cildinde yenilenme potansiyeline olumsuz etkide bulunarak, göz kapaklarında sarkmalar meydana gelmesine sebep olmaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği veya tıbbi literatürdeki adıyla Blefaroplasty operasyonları, lokal yani bölgesel anestezi uygulanarak yapılan operasyonlardır. Hasta uyanık olur ancak herhangi bir acıya duyarlı olmaz. Operasyon sırasında bazı küçük rahatsızlıklar veya huzursuzluklar hissedilebilir.

Operasyonun normal süresi 2 saate kadar uzayabilir, bu kişideki göz kapağı sarkmasının nedeni ve boyutlarına göre değişkenlik gösterir. Alt gözkapağında kirpiklerin hemen altından ve üst göz kapağında doğal çiziklerin oluştuğu noktalardan yapılan cerrahi kesiklerden giriş yapılır. Göz kapağı ile kas ve deri dokusu birbirinden ayrılarak fazla olduğu saptanmış deri ve kas dokularıyla birlikte yağ dokuları çıkarılır. Yağ dokularında gerekli düzeltmeler yapılır.

Önceleri tüm yağ dokuları çıkarılırken, yağ dokularının tamamen çıkarılması, göz çukurlarında daha ileri yaşlarda artma meydana gelmesi nedeniyle, günümüzde ilerlemiş tekniklerle düzeltmeler uygulanır. Gerekli tüm işlemler tamamlandıktan, olabildiğince ince sütürlerle kapatılan cerrahi kesiklere pansuman yapılır.

Göz Kapağı Estetiğine Neden İhtiyaç Duyulmaktadır?

Göz kapağı estetiği, alt ya da üst göz kapaklarına uygulanabilmekte, temel olarak gözün görüş açısını da etkileyen unsurlardan hareket edilerek göz bölgesindeki şikayetler değerlendirilmektedir. Göz kapağı estetiğine ihtiyaç duyulmasının nedenleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Göz kapağı derisindeki hastalıklarda; kolesterol kristallerinin deride birikmesi durumlarında, kılcal damarların oluşturduğu belirgin izler söz konusu olduğunda ya da tümör ameliyatları sonrası göz çevresinde oluşan deformasyonlarda.

  • Göz kapağında meydana gelen sarkmalar ve torbalanmalarda; göz kapaklarının içinde bulunduğu göz yatağındaki kaslar ve yağ kesecikleri zamanla çeşitli etkenlerin de etkisiyle elastikiyetini kaybederek sarkmalar meydana gelmesine sebep olabilmektedir. Yukarıda etken faktörlerini tek tek ele aldığımız durumlarda, kişinin göz çevresinde yorgun ve yaşlı bir görünüm oluşumu söz konusu olabilmektedir. Göz kapaklarında meydana gelen bu deformasyonlar, estetik görünüm açısından kaygılar oluşturarak, göz kapağı estetiğine başvurulmasına sebep olabilmektedir.
  • Göz kapağında fonksiyonel açıdan meydana gelen deformasyonlar; kişide görme kalitesini ve açısını etkileyen durumları beraberinde getirebilmektedir. Göz, göz kapaklarının koruyucu ve açısal etkileriyle daha nitelikli bir görme fonksiyonu sağlamaktadır. Görüş açımızı sağlayan göz kapaklarında zaman içinde meydana gelen sarkmalar, oluşturduğu baskı ile gözün önünde bir perde oluşturabilmekte ve bu durum özellikle çocuklarda zamanla tedavi edilmezse göz kapağı tembelliği sorununu beraberinde getirebilmektedir.
  • Göz kapağı kırışıklıkları; özellikle estetik kaygıları beraberinde getirmektedir. Alt ya da üst göz kapağında meydana gelen kırışıklıklar sonucu, kişi aynaya baktığı zaman kendini daha yaşlı ve yorgun hissedebilmektedir. Yerçekimi, yaşlanma gibi faktörlerden bağımsız görülemeyecek nitelikteki bu kırışıklıklar, kişide estetik kaygılar meydana getirerek, göz kapağı estetiğine ihtiyaç duyulmasına sebep olabilmektedir.

Göz kapağı çevresinde meydana gelen sorunlar genellikle, 30-35 yaşları arasında görülmeye başlamakta ve geçen zamanla oluşan bu sorunların boyutu artış göstermektedir.

Online Randevu

Hızlıca online randevu alarak tüm işlemlerinizi daha hızlı tamamlayabilirsiniz...

Randevu Al
Image Description
0532 301 1737