Ozon, üç oksijen atomundan oluşan kararsız bir moleküldür. Ozona aktif oksijen de denir. Kısa sürede inaktive olduğundan elde edilince hemen kullanılması gerekir. Ozon, saf oksijene yüksek voltajlı elektrik akımı uygulama yöntemi ile elde edilir. Ozon da oksijen gibi gaz haldedir.
Tıpta kullanılan ozona, medikal ozon denir. Medikal ozon, %3-5 ozon içeren
oksijen gazından oluşur.
Medikal ozon kullanılarak yapılan tedavilere ozon terapi denir.
Ozon bu etkisini; hem doğrudan bu ajanların dış zarını tahrip ederek hem de dolaylı olarak bağışıklık sistemini etkileyerek gösterir. Böylece bakteri, virüs ve mantarları öldürür.
Ozon, bağışıklık sistemini uyaran ve düzenleyen interferon salgılanmasını artırır.
Ozon Kanın Akışkanlığını Artırır
Ozon kanla ilk temas ettiğinde alyuvarlarda birçok değişiklikler meydana getirir. Bunlardan biri de alyuvarların elastikiyet kazanması ve böylece kanın akışkanlığının artmasıdır.
Ozon, alyuvarların oksijen taşıma kapasitesini ve bu oksijeni dokulara bırakma yeteneğini artırır. Böylece dokuların daha iyi oksijenlenmesini sağlar.
İnsan vücudundaki damarlar kalpten uzaklaşıp doku içerisinde ilerledikçe küçülürler. Belli bir incelikten sonra alyuvarlar tek sıra halinde ilerlemek durumunda kalırlar. Bu küçük damarların eğilip büküldükleri, dallandıkları yerlerde alyuvarlar da şekil değiştirip bükülerek, kıvrılarak ilerlemek zorunda kalırlar.
Alyuvarlar kan hacminin yarısına yakınını oluştururlar ve kanın akışkanlığında rol oynayan faktörlerin başında gelirler. Dolayısıyla alyuvarların elastikiyetlerini kaybetmeleri kanın akışkanlığının da azalmasına yol açar.
Diyabet (şeker hastalığı) veya asidoz gibi durumlarda alyuvarlar şekil değiştirebilme yeteneklerini çeşitli derecelerde yitirirler. Bunun sonucunda kılcal damarlarda damar tıkanıklıkları ve bunu izleyen organ hasarları oluşur.
Yine diyabette alyuvarların oksijeni dokulara bırakma kabiliyetleri azalmıştır, bu da doku beslenmesini olumsuz etkiler.
Ozon terapi saç köklerini uyarıcı etki gösterir. Hücre çoğalmasını ve beslenmesini artırır. Böylece saç dökülmesinin azalmasını sağlar.
Ozon etkisini saçlı deride de gösterir. Kepeklenme azalır veya durur.
Ozon saçların uzamasını hızlandırır. Saç köklerinin gelişme fazı uzar, istirahat fazı kısalır.
Ozon sert ve kolayca elektriklenen saçların yumuşamasını sağlar.
Ozon, baş bone içine alınarak saçlı deriye uygulanırsa saç boyasından arta kalan kalıntıları okside eder, saç derisini kimyasallardan temizler.
Yağlı saçların yağlanması azalır veya normal hale döner.
Aşağıdaki Durumlarda Saçlı Deriye Ozon Uygulanabilir
Tümör hücrelerinin zarlarını parçalayıp ölümlerine yol açar. Kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını engeller. Kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerini hafifletir, etkisini güçlendirir.
Hızlıca online randevu alarak tüm işlemlerinizi daha hızlı tamamlayabilirsiniz...